به گزارش گروه بينالملل مشرق، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک فروند هواپیمای بدون سرنشین را صبح روز شنبه در شمال صحرای نقب در فلسطین اشغالی شناسایی و سرنگون کرد و یگان های ارتش در محل برای جستجو جهت یافتن لاشه و اجزای این هواپیما به منظور شناسایی هویت آن مستقر شدند.
رادیوی رژیم صهیونیستی گفت: این حادثه در منطقه جبل الخ لیل روی داد و یک یگان مراقبت هوایی هواپیمای یاد شده را بر فراز دریا در منطقه نوار غزه رصد کرد که در مسیر شرق به سمت فلسطین اشغالی پرواز می کرد.
این رادیو افزود: تصمیم به سرنگون کردن هواپیما بعد از ورود آن به یک منطقه غیرمسکونی گرفته شد و جنگنده های نیروی هوایی اسرائیل به پرواز در آمده و این هواپیما را همراهی کرده و در منطقه جبل یاتیر منهدم کردند.
این رادیو گفت: یگان های نظامی همه اجزای این هواپیما را برای بازبینی و تجزیه و تحلیل آن جمع آوری می کنند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از اظهار نظر درباره طرفی که درپس پرده ارسال این هواپیما بوده است، خودداری کرد اما رادیوی این رژیم گفت: این باور وجود دارد که هواپیما از نوار غزه به پرواز در آمده و حاوی مواد منفجره نبوده بلکه ماموریتی اطلاعاتی داشته است.
به نوشته نهرین نت، با وجود تلاش فرماندهان رژیم صهیونیستی برای به تصویر کشیدن سرنگونی هواپیما به عنوان عملیاتی دلاورانه و ستایش ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از فرمانده نیروی هوایی و این عملیات که آن را موفقیت آمیز خواند اما این حادثه شکست مفتضحانه دستگاههای پیشرفته راداری و نیروی هوایی رژیم صهیونیستی را ثابت می کند به گونه ای که هواپیما در عمق حدود 60 کیلومتری فلسطین اشغالی پرواز می کرده است تا اینکه به مسافت 40 کیلومتری از راکتور دیمونا رسیده است.
نهرین نت افزود: این وضعیت میزان قدرت ارسال کننده هواپیما برای نفوذ به درون فلسطین اشغالی را نشان می دهد و همچنین به نظر می رسد که هدایت از راه دور و به شیوه ای حرفه ای و با قدرت بسیار بالا بوده است.
پایگاه خبری نهرین نت نوشت: حال این سوال
بزرگ مطرح است که چه کسی در پس پرده عملیات نفوذ هواپیمای کنترل از راه دور بوده است؟
پاسخ هرچه باشد این حادثه بر ناتوانی رژیم صهیونیستی در محافظت از عمق فلسطین اشغالی
حکایت دارد زیرا یک هواپیما می تواند به حساسترین هدف یعنی راکتور هسته ای دیمونا نزدیک
شود که خط قرمز این رژیم و همه موجودیت و حیاتش به شمار می رود.
تأسيسات اتمي ديمونا در سرزمينهاي اشغالي
تحليل زير به بررسي سناريوهاي مد نظر رژيم صهيونيستي از اين اقدام و انتشار خبر و فيلم انهدام اين پهپاد ميپردازد:
ارتش رژیم صهیونیستی از هدف قرار دادن یک فروند هواپیمای بدون خلبان در مناطق جنوب فلسطین اشغالی خبر داد. به گزارش شبکه تلویزیونی العالم هنوز از عوامل ارسال این هواپیمای بدون خلبان به آسمان رژیم صهیونیستی گزارشی منتشر نشده است. از سوی دیگر ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ورود یک هواپیمای جاسوسی به حریم هوایی این رژیم را بسیار خطرناک دانست و هشدار داد به عوامل ارسال این هواپیما واکنش نشان خواهد داد.درباره دلایل انتشار این خبر چندسناریو مطرح است که بدان اشاره می گردد:
1- تهدیدتراشی برای خود: پس از شکست سناریوی مقامات اسراییلی در باجگیری از آمریکا که در پوشش «تهدید به حمله نظامی به ایران» انجام شد، این بار رسانههای این رژیم با انتشار خبری مشکوک درباره «نفوذ یک هواپیمای بدون سرنشین به خاک اسراییل» در تلاشند با «تهدیدتراشی برای خود» گزارههایی را درباره «تهدید امنیت اسراییل» برجسته نمایند. رژیم صهیونیستی از ماهها پیش و در آستانه انتخابات آمریکا سناریویی رسانهای را با محوریت «تهدید حمله نظامی به ایران» را کلید زد ه تا با تحت فشار گذاشتن «باراک اوباما» در رقابتهای انتخاباتی امتیازات بیشتری را به نفع خود کسب نماید.
2- بهره برداری سیاسی: ممکن است اعزام هواپیمای بودن سرنشین، کار خود اسرائیل برای بهره برداری سیاسی باشد. همیشه این احتمال هم وجود دارد که خود اسرائیلی ها این شی پرنده را به هوا فرستاده باشند و از آن به عنوان وسیله ای آزمایشی استفاده کنند یا حتی از آن بهره برداری سیاسی کنند یعنی به تنش ها در منطقه دامن بزنند. ممکن است اسرائیل بخواهد با این کار تنش در منطقه را افزایش داده و از آن به نفع خود بهره برداری کند.
3- اعلام آمادگی دفاعی در اسرائیل: در اولین خبرهای منتشره در مورد این رویداد بر آمادگی دفاعی این رژیم و توان نظامیاش تاکید شده است. رسانه های صهیونیستی تاکید می کنند که این رخداد نشان داد که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی توان ردیابی و رهگیری هواپیماهای بدون سرنشین را در هر مرحله از پروازشان دارد.
4- خروج اسرائیل از انزوای رسانه ای: در ماههای اخیر اسرائیل به یک انزوای رسانهای تن داده است. پیشتر دو موضوع «پرونده هستهای ایران» و «مسائل فلسطین» دستمایههایی برای توجه رسانهها به رژیم صهیونیستی بودند، اما به دلیل تحولات در کشورهای عربی و مسائل سوریه این دو موضوع تحتالشعاع قرار گرفتهاند و در نتیجه اسراییل نیز از کانون توجه خارج شده است. از این رو یکی از انگیزههای مقامات اسراییل برای طرح مسائل جنجالی، با هدف خروج از انزوای رسانهای صورت میگیرد.
5- کاهش اختلافات داخلی در اسرائیل: اختلافات داخلی شدیدی میان نتانیاهو و ایهود باراک وجود دارد و بزرگنمایی تهدید خارجی و همچنین بیان موفقیت نیروی هوایی صهیونیستی تنها گزینه ای است که صهیونیستها می کوشند با استفاده از آن وضعیت داخلی خود را ترمیم نمایند.در همین حال ایهود باراک سرنگون کردن این هواپیما را تمجید و تاکید کرد اسرائیل اهمیت زیادی در مورد تلاش برای نفوذ در حریم هوایی اش قائل است و پاسخ مناسب به این اقدام را بررسی می کند.
6- جنگ روانی علیه حزب الله لبنان :انتساب این هواپیمای بدون سرنشین به حزب الله لبنان یکی از شگردهایی است که صهیونیستها می کوشندبه وسیله آن حزب الله لبنان تضعیف نمایند.آنها در این زمینه تبلیغ می کنند که حزب الله پیش از این یک هواپیمای بدون سرنشین را به طرف اسرائیل اعزام کرده بود. در سال 2010 هم هواپیمای اسرائیلی، بالنی را در صحرای نقب نزدیک رئاکتور هسته ای دیمونا سرنگون کرد.
7- متهم کردن همه دشمنان رژیم صهیونیستی:ارتش اشغالگر اسرائیل فرضیه پرواز این هواپیما از نوار غزه یا جنوب لبنان و انتساب آن را به حزب الله لبنان،حماس و ایران همواره در خبرهای مختلف اعلام می کند ، گویا رژیم صهیونیستی در صدد است که با علام نام هرکدام از این گروهها به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابد.
8- توجیه اقدامات تروریستی بعدی: رژیم صهیونیستی می کوشد که تجاوز این پهپاد را وسیله ای برای توجیه حملات و اقدامات تروریستی خود قلمداد نماید. ایهود باراک وزیر جنگ اسرائیل با صدور بیانیه ای نوشته است: اسرائیل تاکید کرده پاسخ مقتضی را به اعزام این پهباد به آسمانش خواهد داد.سناریوهای رژیم صهیونیستی برای سرنگونی یک پهپاد نشان دهنده آن است که امنیت پادگانی این رژیم تا چه حد شکننده و سست است که با پرواز یک پرنده بسیار کوچک اینگونه خدشه دار می شود که برای سرنگونی آن چهار فروند هواپیمای اف شانزده اقدام می کنند.
سناریوهای رژیم صهیونیستی برای سرنگونی یک پهپاد نشان دهنده آن است که امنیت پادگانی این رژیم تا چه حد شکننده و سست است که با پرواز یک پرنده بسیار کوچک اینگونه خدشه دار می شود که برای سرنگونی آن چهار فروند هواپیمای اف شانزده اقدام می کنند.